• ENJOY FREE SHIPPING WITH MINIMUM PURCHASE OF RM80
icon-search
icon-search

Tempoh paling manis

Tempoh paling manis

MENJADI antara pasangan selebriti yang disatukan dalam tempoh pandemik Covid-19, ternyata ia pengalaman berharga buat pelakon, Intan Ladyana, 39, dan suaminya Harris Alif, 22.

Mengakui tempoh 10 bulan bergelar sebagai suami isteri sebagai sesuatu yang cukup manis ketika ini, perkongsian hidup mereka juga turut disusuli dengan pelbagai kisah indah.
Berkongsi kehidupan selepas berkahwin, jelas Intan pastinya fokusnya kini lebih kepada keluarga. Malah, kehidupan sebagai isteri juga menuntut dia untuk lebih teliti sebelum menerima apa-apa tawaran dalam memastikan tidak mengganggu tanggungjawab utamanya.

"Memang ada yang berubah selepas berkahwin pastinya keutamaan saya kepada keluarga kini. Pada tempoh sekarang juga saya lebih banyak menghabiskan masa di rumah. Fokus saya kini bukan kepada kerjaya saja tetapi juga keluarga, jadi saya perlukan kehidupan yang seimbang.

"Sebab itu saya agak memilih tawaran selepas berkahwin. Selepas bergelar isteri saya tahu tanggungjawab utama saya adalah untuk menguruskan keluarga. Alhamdulillah rezeki selepas berkahwin itu lebih murah," katanya.

Sementara itu, mencari jawapan di sebalik teka-teki sama ada dia hamil yang kini sibuk diperkatakan, Intan lebih senang untuk tidak membuka mulut lagi.

Menolak soalan ini kepada suaminya untuk menjawab, Harris berkata, ketika ini dia dan Intan lebih senang untuk menunggu waktu yang sesuai.


MINTA peminat doakan kebahagian mereka hingga ke akhir hayat.
MINTA peminat doakan kebahagian mereka hingga ke akhir hayat.


"Tiada apa yang boleh saya kongsi lagi, tetapi saya berjanji kalau ada waktu yang sesuai untuk kami kongsikan berita yang gembira kami akan berbuat demikian.

"Cuma buat masa ini, apa yang kami minta daripada peminat adalah doa-doa ikhlas kalian. Terus doakan kebahagian saya dan Intan," katanya.

Rezeki Anugerah

Tidak hanya sibuk menguruskan keluarga kecilnya, Intan dan Harris juga perlu fokus kepada perniagaan produk wangian yang diusahakan mereka di bawah jenama Anugerah.

Apatah lagi, Anugerah itu adalah tajuk lagu suaminya yang diciptakan khas sempena hari perkahwinan mereka.

Menurut Intan, dia dan suami bersyukur apabila diberi peluang oleh syarikat Nori Malaysia Sdn Bhd untuk memperkenalkan produk wangian mereka. Melihat ini sebagai permulaan untuk mereka lebih serius dalam bidang perniagaan, menjadi impiannya agar dapat mempelbagaikan produk di bawah jenama yang sama.

"Anugerah sudah mempunyai dua produk, satu Anugerah Body Mist dan Anugerah Fantasy. Malah saya dan suami juga dalam rancangan untuk memperkenalkan Anugerah Man. Ketika ini produk kami sudah berada di lapan cawangan Aeon di seluruh negara. Insya-Allah pada tahun ini juga produk kami akan berada di lima lokasi lain antaranya di Pantai Timur.

"Mengapa saya dan suami memilih Anugerah, sebagai jenama produk wangian kami. Tajuk lagu Harris berjudul Anugerah dan lagu ini sempena hari perkahwinan kami. Jadi perkataan Anugerah itu sendiri cukup istimewa buat kami berdua," katanya.


BAKAL berkongsi berita gembira bila tiba waktu sesuai.
BAKAL berkongsi berita gembira bila tiba waktu sesuai.


Memilih untuk mengeluarkan Body Mist berbanding minyak wangi, kata Intan sebagai seorang ahli perniagaan dia dan suami sangat berhati-hati dalam memperkenalkan produk di bawah jenamanya. Malah ketika ini dia juga tidak sekadar mahu mengikut rentak orang lain untuk berniaga.

"Apabila pihak Nori Malaysia memilih kami untuk mengeluarkan produk wangian, saya dan Harris memang melihat produk ini sebagai satu pilihan yang baik. Sebabnya fokus kami sendiri adalah untuk menghasilkan produk yang dapat menambat hati pengguna dari pelbagai peringkat umur.

"Kita tahu produk ini lebih ekonomi selain boleh dipakai pada bila-bila masa. Berbeza dengan minyak wangi yang mungkin hanya boleh dipakai pada waktu tertentu. Paling penting kami mahu produk ini mudah dibawa ke mana-mana," katanya.

Sementara itu bagi Harris pula, dia melihat peluang yang diberikan dalam bidang itu sebagai satu lagi cabang perniagaan yang ingin diceburinya. Walaupun hadir dalam tempoh pandemik kira-kira setahun lalu namun dia sentiasa percaya dengan kemampuan perniagaan ini.

"Apabila ditawarkan untuk jalin kerjasama, kami tidak mengambil masa yang panjang untuk setuju. Antara sebab mengapa kami yakin dengan Nori Malaysia juga kerana ramai lagi rakan artis lain turut menjalinkan kerjasama.

"Selain itu, walaupun tawaran untuk memperkenalkan Anugerah dalam tempoh pandemik apa yang kami bersyukur bagaimana sambutan yang diberikan sangat baik. Malah selepas hampir setahun berada di pasaran kami juga sudah mempunyai dua produk dan ini adalah perkembangan yang baik," katanya.Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping